Bombardier

Bombardier Ethernet -juna

Bombardier on toimittanut alueelliset junat Saksassa ja Alankomaissa Westermo-junan runkoverkon reitittimen kanssa rakennetulla Ethernet-verkolla. Tämä on maailman ensimmäinen esimerkki Ethernet-protokollasta, joita käytetään junan hallintatoimintojen hallintaan.

Tähän asti Ethernet-protokollaa on käytetty junissa vain CCTV: ssä (Close Circuit Television) informaatiota ja viihdettä varten. Useimmilla junan eri järjestelmillä on perinteisesti ollut erilliset internetyhteydet tai verkot. Tätä varten käytettiin rautatiekohtaista TCN-verkkoa. Bombardierin kuljetustiimit ovat kehittäneet uuden järjestelmän, jossa Ethernet hallinnoi kaikkia junan laitteita. Ensimmäisissä projekteissa vanhat ja uudet verkot - Ethernet-renkaat ja TCN - toimivat samanaikaisesti, mutta Ethernet korvaa TCN: n täysin kahdessa tai kolmessa vuodessa. Bombardier Transportation -järjestelmä on ensimmäinen, joka integroi kaikki älykkäät laitteet yhteen Ethernet-verkkoon. Ensimmäiset junaprojektit ilman TCN:tä - jotka perustuvat yksinomaan Ethernet-verkkoihin - ovat jo suunnitteluvaiheessa.

Tällä hetkellä toimitetuille alueellisille junille Saksassa ja Alankomaissa Ethernet-verkko pystyy määrittämään junan kompositiot esim. millaiset vaunut muodostavat junan, missä järjestyksessä ne on kytketty yhteen ja mihin suuntaan ne kulkevat (jotta ne voivat avata oikeat ovisarjat jne.). TCN säilytetään junanlaajuista kommunikaatioliikennettä varten.
"Meillä on projekti, jossa TCN pidetään vain paikallisiin yhteyksiin, kun taas junanlaajuinen viestintä toteutetaan ETB: llä (Ethernet Backbone). Nämä käynnistetään kesän jälkeen. Tämä on seuraava askel kohti koko Ethernet-junaa. Verkko sisältää kaikki tietotyypit, joita tarvitaan ohjaus-, turvallisuus- ja matkustajatiedoista, esim. tiedot valvontakameroista, matkustajan ilmoitukset, tiedot ohjaamaan junan ja vaunujen toimintaa (ovet, käyttövoima, valaistus jne.). Kaikki lukuunottamatta signalointia ja Internet-yhteyttä hallitaan Ethernet-protokollan kautta. "KMS ENGLUND, TCMS-tuotepäällikkö, kertoo Bombardier Transportation Sweden:sta.

Westermo toimittaa erilaisia verkon peruskomponentteja: kuten hallittavia rengaskytkimiä, hallittavia junakytkimiä, junan laajentimia ja ei-hallittavia kytkimiä. Kaikki ovat peräisin Red Fox -tuoteryhmästä. Vaunuissa on keskimäärin 2-4 kytkintä ja yhteensä 2-8 vaunua junaa kohden. 400 kytkintä on toimitettu. Jokaisella on kytkin, joka toimii myös laajentimena. Laajentimet ovat välttämättömiä vain pitkien junan sarjoissa, sillä Ethernet-segmentit voivat toimia vain 100 metrin etäisyydellä.

Kustannusten vähentäminen ja toiminnallisten ominaisuuksien parantuminen ovat kaksi tärkeintä syytä muuttaa junan tietoverkot Ethernet-verkkoihin. Vankistuneet Ethernet-tuotteet ja tietämys ovat nyt yleisiä myös korkeammilla tiedonsiirtonopeuksilla ja kaistanleveyksillä, kun taas raidekohtaiset tietoverkot ja -laitteet ovat hyvin spesifisiä, mikä johtaa korkeisiin kustannuksiin. Lisäksi suuremman kaistanleveyden kysyntä kasvaa, mikä on tarpeen parannettujen diagnostiikkatoimintojen vaatimusten täyttämiseksi ja ääni- ja videovalvontatoimintojen sekä CCTV: n (Close Circuit Television) käsittelemiseksi.

"Näille tuotteille, jotka tulevat luultavasti olemaan junan uusi standardi, oli useita yhteistyöehdokkaita.  Tärkeimmät syyt meille tehdä yhteistyötä  Westermon kanssa olivat ensinnäkin, että heillä oli mielenkiintoinen ja lupaava konsepti RedFox-tuotelinjalle, joka voisi toimia platformina lisätoimintojemme toteuttamiseksi. Yhdessä näimme mahdollisuuden sovittaa tarpeemme ja integroida meidän erityisohjelmistoratkaisumme tuotteisiin. Westermo osoitti myös avointa toimintatapaa ja vahvaa sitoutumista räätälöityihin rautatieliikenteen tarpeisiin ", lisää Englund.  Westermo kehitti uuden tason M12-liittimillä. Myös EMC: n (sähkömagneettista yhteensopivuutta) ja muita ympäristövaatimuksia koskevat rautateiden standardit on mukautettu. Bombardierin puolella insinöörit ovat kehittäneet erityisohjelmiston, joka on integroitu kytkimiin.

RedFox Rail on sarja kytkimiä ja reitittimiä, jotka on hyväksytty rautateiden käyttöön EN50155 -standardin mukaisesti. RedFox Rail tukee 8 tai 12 10 / 100Base-TX M12-kytkinporttia ja jopa 4 10 / 100Base-TX M12 -reitittimen porttia. Kaikki portit tukevat automaattisesti tiedonkulkua nopeudesta ja kaksipuolisesta liitännästä, automaattisesta ylitysjärjestelmästä ja automaattisesta napaisuudesta. Reitittimen portit tukevat myös ohitustoimintoa, jossa kytkin ohittaa tiedonsiirron, jos menetetään kytkentäteho tai kytkin toimii väärin. Hallinta voidaan helposti tehdä Windows-pohjaisesta IP-konfigurointityökalusta SSH:n tai SNMP:n (v1 ja v2c) avulla.
RedFox Rail tukee kerroksen 2 verkon redundanssia hyvin tunnetulla Westermon FRNT v0 -protokollalla rengastopologian nopeaan uudelleenkonfigurointiin. RSTP / STP-protokollaa voidaan vaihtoehtoisesti käyttää monimutkaisen topologian tapauksessa. Erinomaisia reaaliaikaisia ominaisuuksia tarjotaan molempien kerrosten 2 ja 3 prioriteettituen kautta neljällä ensisijaisella jono-osalla. Kytkimet tukevat myös IGMP-nauhoitusta kaistanleveyden tehokkaaseen käyttöön ja DCHP-asiakas- ja välitysagenttiin. RedFox-reitittimen versioita tukevat useat reitittimen protokollat. 

"Tulevaisuudessa Westermo-tuotteita on kaikentyyppisissä raideajoneuvoissa raitiovaunuista vetureihin", totesi ENGLUND.

Mark Gibbs

Sales, Trains and Trackside

Kysy lisää aiheesta Menestystarinat

Ole hyvä ja syötä viesti

Ole hyvä ja tarkista sähköpostiosoite

Ole hyvä ja tarkista puhelinnumero

Yhteystiedot

Please enter your email to download the file


Thank you! An email is on its way to your inbox.

Something went wrong! Please try again later.